In cadrul clinicii se efectueaza toata gama de interventii chirurgicale:


• Implant Dentar Prama sau Strawman de Zirconiu
• Aditii Osoase (xenogrefe)
• Augmentari Osoase (Regenerare Ososa Ghidata)
• Reconstructii osoase (blocuri osoase autogene)
• Sinus Lifting intern si extern
• Repozitionari / Transpozitii de nerv alveolar
• Grefe de tesut moale periimplantare

Sinus Lifting



Sinus Lifting sau operatia de Augmentare Osoasa subantrala, sub mucoasa ce tapeteaza podeaua sinusul maxilar, este o interventie chirurgicala prin care se obtine o crestere a volumului osos in zona posterioara a maxilarului superior, in care se vor insera implanturi dentare, iar acestea la randul lor vor oferi suportul pentru coroanele dentare.

 

Exista 2 tehnici de Sinus Lifting, extern si intern, iar alegerea oricarei tehnici se va efectua in urma unui diagnostic local si general corect efectuate, si clasificarea defectului osos.

Materialele de substitutie osoasa (xenogrefa) – care va inlocui substratul osos lipsa al pacientului – sunt de cea mai buna calitate in cadrul Spinu Dental Clinic, iar in decurs de cateva luni se produce o substitutie majora a grefei osoase cu os nou vital al pacientului!

Este o tehnica chirurgicala predictibila si cu o rata de succes de aproape 100% in cazuistica dr. Spinu Alexandru!

Indicatii: rezorbtia procesului alveolar – a osului maxilar in urma extractiilor dentare, a proceselor infectioase cronica, a bolii parodontale avansate sau in urma indepartarii formatiunilor chistice sau tumorale din sfera oro-maxilo-faciala.

Contraindicatii: locale sunt legate de patologia intrasinusala care poate fi remediata in colaborare cu medic specialist ORL. In cadrul Spinu Dental Clinic se efectueaza uzual asemenea interventii chirurgicale in Sala de Operatii destinata Implantologiei Orale Avansate in conditii de maxima siguranta, cu instrumentar steril de cea mai inalta performanta si cu o experienta de peste 15 ani.

Aceasta interventie poate fi efectuata de medici chirurgi, cu experienta sau de medici care sunt dedicati si pasionati de implantologia dentara.

Grefa de tesut moale (Soft Tissue Grafting)


Grefa de tesut moale (Soft Tissue Grafting) sau grefa conjunctiva este imperios necesara (un “must”) in zona estetica in jurul respectivelor implanturi dentare, penru a crea o iluzie optica de dinte ce “erupe” din gingie, pentru a nu fi vizibil ochiului uman o trecere de la un dinte natutal la dintele “artificial” de pe implantul dentar si pentru a obtine un echilibru intre estetica alba(dintii) si estetica roz “gingia”.

Ca si medici trebuie sa constientizam pacientii nostri ca nu doar imbunatatim estetica cu ajutorul grefelor conjunctive, dar si functional mentenanta implantelor este total superioara in cazul implanturilor dentare inconjurate de o gingie groasa (3-4mm), fixa (atasata) si keratinizata.

In jurul implanturilor dentare, care sunt strucuri din titan sau zirconium avem un raspuns imun scazut (low local immune defence), o aparare locala scazuta datorita lipsei de vascularizatie din partea spatiului periodontal care este present in jurul dintilor sanatosi, de aceea gingia groasa, atasata si keratinizata joaca un rol functional de necontestat, afirmatie care este sustinuta de studiile stiintifice pe acest segment.

Chirurgia muco-gingivala sau chirurgia plastica parodontala reprezinta “cireasa de pe tort” in Implantologia Orala si mai ales in Implantologia Orala Avansata, care se efectueaza cu instrumentar de microchirurgie, cu o delicatete intraoperatorie si fire de sutura micro + lame mirco de cea mai buna calitate.

Papillae Reconstruction sau Reconstructia papilei interdentare sau a iluziei papilare interimplantare reprezinta obiectivul suprem in Implantologie Orala, reprezinta “pudra aplicata pe cireasa de pe tort” si se poate obtine si crea dupa mai multe tehnici chirurgicale, si dupa mai multe etape de restaurari protetice provizorii. Reprezinta o imbinare intre Soft Tissue Grafting si non-surgical Soft Tissue Sculpting.

In cadrul Spinu Dental Clinic chirurgia muco-gingivala si grefele de tesut moale sunt efectuate de care dr. Spinu Alexandru in stransa colaborare cu dr. Tent Nicoleta, care are focusul si atentia pe managementul tesutului moale cu restaurarile protetice.

Chirurgia muco-gingivala este o intreaga stiinta, iar dr. Spinu Alexandru o poate duce la nivel de arta, bineinteles dupa ce se face un diagnostic general, loco-regional si local tinit, se va alege tehnica si materialele ideale fiecarui pacient in parte.

Pentru a obtine rezultate stabile in timp in Implantologia Orala Avansata, pacientul are obligatia de a se prezenta de 3-4 ori pe an pentru o igienizare profesionista si pentru o verificare a relatiilor de ocluzie.

Augmentare osoasa

Augmentarea osoasa – sau operatia prin care se mareste orizontal si/sau vertical oferta osoasa de care dispune pacientul, pentru a se insera implanturi dentare in conditii optime si durabile in timp.

Studiile stiintifice demonstreaza ca implanturile dentare la nivelul carora s-a efectuat o aditie de contur, de protectie importiva rezorbtiei osoase fiziologice odata ce inaintam in varsta, au o durata de functionare indelungata, o rata de peri-implantita mult mai redusa si o rata de success in timp semnificativ mai mare.

Exista mai multe tehnici de augmentare osoasa, cele mai importante si de success 2 tehnici sunt:
1. Regenerarea Osoasa Ghidata
2. Bone Plates/ Split bone Bloc/Khoury Technique

Exista 2 modalitati de a insera implanturi dentare, fie concomitent cu augmentarea osoasa, fie etapizat (staged approach), un diagnostic corect al defectului osos si o clasificare a acestuia va determina selecarea modalitatii optime de tratament.

Augmentarea Osoasa trebuie efectuata cu maxima dedicare si planificare, iar atentia la cele mai mici detalii poate face diferenta dintre un rezultat mediocru si un rezultat top mondial, care sa fie in beneficiul pacientului.

Operatia de augmentare osoasa / aditia osoasa se efectueaza in Sala de Operatii in cadrul Spinu Dental Clinc in conditii maxime de igiena, sterilitate, cu instrumentar si materiale de cea mai buna calitate pentru a oferi pacientului tratamente medicale care sa reziste in timp, iar acesta sa poata beneficia de o functie masticatorie si estetica in decadele ce urmeaza.

Dr. Spinu Alexandru – medic primar chirurgie dento-alveolara are o experienta vasta in domeniul Implantologiei Orale Avansate, avand la active mii de operatii de augmentare osoasa cu o rata de success similara cu cea a chirurgilor de top mondial.

Dr. Spinu Alexandru este lider de opinie in domeniul Regenerarii Osoase si a Tesutului Moale, precum si lector in cadrul Congreselor Nationale si Internationale.

augmentare osoasa
aditie osoasa

Lateralizarea nerv alveolar

Lateralizarea de nerv alveolar sau transpozitia de nerv alveolar inferior este o tehnica chirurgicala de Implantologie Avansata prin care se efectueaza foarte precis si delicat cu ajutorul piezotomului pozitionarea posterioara si laterala a nervul mandibular, pentru ca, la nivelul mandibulei sa se poata distribui corect si uniform un minim de 6 implanturi dentare care sa ofere suportul unei restaurari protetice complete, cu prezenta de implanturi dentare pe pozitia molarului 1 cu importanta majora in sprijinul posterior al mandibulei .

Se indica in cazuri cu o atrofie marcata a procesului alveolar in zona posterioara a mandibulei, fiind similara ca si principiu, cu tehnica de sinus lifting extern destinata rezorbtiei procesului alveolar din zona posterioara a maxilarului.

Interventia chirurgicala se efectueaza cu piezotomul – un aparat cu ultasunete de inalta performanta capabil sa sectioneze structura osoasa fara a leza tesuturile moi, vase sangvine, nervi, de aceea este imperios necesar ca operatia de lateralizare de nerv sa fie efectuata cu echipament adecvat, cu o pragatire chirurgicala avansata a medicului si dupa o planificare minutioasa pe baza CBCT-ului.

Este o interventie chirurgicala de rutina in cadrul Spinu Dental Clinic efectuata cu succes de 100% de catre dr. Spinu Alexandru, acesta avand o experienta de top in Romania pe acest segment nisa al Implantologiei Orale Avansate.

Prin aceasta interventie ce poate obtine mai mult decat o arcada dentara scurtata ca si in cazul utilizarii implanturilor dentare dupa conceptul all on 4, se poate obtine o arcada completa.

Riscuri si complicatii – orice interventie chirurgicala nu este absolvita de riscuri si complicatii, complicatia cea mai importanta in cazul lateralizarii de nerv alveolar inferior este anestezia sau parestezia buzei inferioare iar daca interventia este efectuata de medici cu experienta, cu precizie si finete intraoperatorie, succesul este atins de fiecare data.

Studiile stiintifice demonstreaza ca in decurs de maxim 4 luni se atinge o vindecare “ad integrum” la nivelul buzei inferioare, subliniem ca partea clinica a acestor studii este efectuata de medici de top in domeniu.